Mer om mig

  • Jag tycker fysik är ett otroligt häftigt ämne. Skiljelinjen mot filosofi kan vara så tunn, så tunn… Visste du att ju fortare man rör sig, desto kortare blir sträckan man färdas? Och har du tänkt på vad som skulle hända om man rörde sig med ljusets hastighet samtidigt som man lyste framåt med en lampa?
  • Jag vill inspirera fler att lära sig om naturvetenskap. Alldeles för många tror att vetenskapen är tråkig – fastän vi föds som nyfikna forskare. Tro mig, jag har studerat mina barn, födda 2005, 2007 och 2012. När slutar vi vara det, och varför?
  • Några av de roligaste sakerna jag gjort i mitt liv är att skapa en spexföreställning från grunden, att baka äppelpaj med en fyraårig vän och att leka Humle & Dumle med min syster. Du som inte vet vad det innebär; maila mig så berättar jag.
  • Bland de tråkigaste sakerna jag gjort är att jogga runt gympasalen i högstadiet, att läsa dåliga pressmeddelanden och att spruta fogmassa mellan golvbrädorna i min hall.
  • Jag är okontaktbar när jag läser böcker. Dorothy L. Sayers är för övrigt en av de bästa författare som funnits.
  • Jag lyssnar på opera som andra lyssnar på P3. Med trygghet, utan koncentration.

Lämna en kommentar