Vetenskapsjournalist & moderator

Lisa Kirsebom, moderator, författare och journalist.

Intro

Laboratory glassware with plants on white background

Hittills

Microphone in concert hall or conference room

Moderator och föreläsare

Selective focus image of magazine in profile

Skribent

Closeup of woman and child holding heart on blue background, top view. Donation concept

Boken om organdonation

papillon

Kontakt

Hej! Mitt namn är Lisa Kirsebom. Jag är journalist och naturvetare, och om vi har träffats så är det troligt att du har mött mig i rollen som moderator – jag är flitigt anlitad under Almedalsveckan och vid andra arrangemang som behöver erfaren mötesledning. Ofta, men inte bara, arbetar jag med frågor som rör medicin och naturvetenskap. Jag pratar dessutom bra engelska. (Alltså riktigt bra, inte som en genomsnittlig svensk. Jag har bott i USA.)

Jag bor i Lund, och jobbar på projekt- och frilansbasis såväl här nere som i resten av landet. Yrket har tagit mig till platser som Peking, Boston, Singapore, Visby, London och Stockholm. Och Rottne. Det ligger i Småland.

Utgångspunkten är alltid att jag är reporter – det vill säga bra på att ställa frågor. Jag har producerat undervisningsmaterial och gjort många textgranskningar, främst med vetenskaplig inriktning. Jag är medlem i Svenska föreningen för vetenskapsjournalistik.

Några av mina uppdragsgivare som reporter har varit Vetenskapsrådets webbtidning Curie, Life-time utgiven av branschföreningen Lif, nyhetstjänsten Rapidus i Malmö, Sydsvenskan, tidningen Naturvetaren och Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Jag har haft uppdrag som moderator för bland andra Rapidus, Sveriges Läkarförbund, Lunds universitet, Regeringskansliet och Medicon Village i Lund. Som vetenskaplig krönikör har jag skrivit regelbundet i City Skåne och jag är författare till reportageboken Ur döden liv om organdonationer, och tre läroböcker i naturkunskap för gymnasieskolan (utgivningsår 2011, 2012 och 2013), vid förlaget Natur & Kultur – alla med titeln Insikt Naturkunskap.

Vill du anlita mig? Enkelt: hör av dig!

Lisa Kirsebom, moderator, författare och journalist.

Fotograf: Åsa Wallin. Fler bilder finns här.